Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ - Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΟ

Από τα πράγματα αποδεικνύεται ότι η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας στο νησί μας, δεν είναι τυχαία, δεν είναι πρόσκαιρη και δεν οφείλεται σε κάποιους ατυχείς διοικητικούς χειρισμούς.
Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται από τη κυβέρνηση και στερεί τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας και στο τομέα της υγείας.

·         Ποιός μπορεί να βάζει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή στερώντας ακόμα και αυτή τη πρωτοβάθμια φροντίδα ή την ασφαλή μεταφορά στο Κέντρο Υγείας;
·         Ποιός και με πιο δικαίωμα μπορεί να στερεί από τα παιδιά μας τα εμβόλια,τη πρόληψη και την ιατρική φροντίδα υποχρεώνοντας από τα πράγματα ανθρώπους του μόχθου να καταφεύγουν στην ιδιωτική παροχή υπηρεσιών υγείας;
·         Ποιος μπορεί να κωφεύει μπροστά σ’ αυτή τη κατάσταση;

Η αντίδραση όλων μας πρέπει να είναι άμεση. Η δημοτική αρχή, η κατά ¨Καλλικράτη» κυβέρνηση του τόπου , πρέπει να κάνει πρωταρχικό ζήτημα την επίλυση των προβλημάτων του Κ.Υ., που έχει δημιουργήσει η ανάλγητη κυβερνητική πολιτική.

Καλούμε το Δήμαρχο Πάρου άμεσα, να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο με τη παρουσία των εμπλεκομένων φορέων  στο χώρο της δημόσιας υγείας και των μαζικών φορέων του νησιού, ώστε να υπάρξει η διαμόρφωση των αιτημάτων και ο συντονισμός ενεργειών και δράσης, που είναι προϋπόθεση για να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα του Κέντρου υγείας. 
                                                                                                         Πάρος 10-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου